Què és el CJV?
Fundat el 1986, el Consell de la Joventut de València som l’òrgan encarregat de representar i coordinar al conjunt de les associacions i entitats juvenils de la ciutat de València. El nostre objectiu principal és impulsar la participació de les persones joves en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural de la nostra ciutat.
Som un organisme de caràcter públic, que té el seu origen en l’acord de les associacions juvenils interessades a crear un marc d’actuació conjunt que possibilite actuar com a interlocutors vàlids davant els poders públics locals, sent aquesta la nostra funció principal.
Coneix a l'equip del Consell
-
Pablo Bottero
PRESIDENTE
Relacions Institucionals i UE -
Noelia Rojas
VICEPRESIDENTA
Igualtat i feminisme -
Roberto Buitrago
SECRETARI
Treball -
Enrique Monzón
TRESORER
Educació, Cultura i Esport -
Héctor Bosch
VOCAL
Comunicació -
Tania Puchol
Vocal
Comunicació -
Marc Moliner
VOCAL
Associacionisme -
Blanca Melià
VOCAL
Sostenibilitat i Habitatge -
Maria Tornero
VOCAL
Oci i Temps Lliure -
Guiomar Gibaja
PERSONAL TÈCNIC
Gerència i projectes -
Carlos Manzana
PERSONAL TÈCNIC
Comunicació
Associa-
cionisme
Un poc mes que “ajuntar-se”
És una forma de participació que implica la institucionalització i l’organització formal i democràtica d’un col·lectiu que s’associa lliurement per a respondre, de manera estable i mitjançant una acció col·lectiva, a una necessitat.
L’associacionisme implica
Un compromís major que el dels grups que es constitueixen per a desenvolupar un projecte puntual.
Una estabilitat en el treball de l’entitat.
Un sistema democràtic: elecció de representants per sufragi, assemblea de socis/es, estatuts, drets i deures dels socis i les sòcies.
Una definició clara i formalitzada dels drets i deures, responsabilitats i tasques dels membres.
Important
No considerem participació, l’associació per a respondre a necessitats i interessos exclusius del grup que s’associa.
La participació associativa exigeix un treball per a terceres persones, que desborda el mateix col·lectiu de socis i sòcies, encara que l’associació siga, per exemple, un col·lectiu de persones afectades per un determinat problema.
Participació
La participació de les persones en les entitats juvenils s’asseu sobre tres factors que condicionen i alhora possibiliten aquesta participació
Voler participar: sentir com a propis els objectius col·lectius i sentirse part d’un grup que camina en una adreça comuna.
Saber participar: saber com a coneixements, saber fer com a procediments propis de la participació i saber ser com a l’actitud necessària per a participar
Poder participar: que es puga participar per a prendre part en l’acció, la comunicació, la gestió o la presa de decisions.
La participació associativa ha d’atendre altres configuradors d’una organització per garantir l’existència d’un equilibri adequat entre ells
Una definició clara de la missió i els objectius de l’organització que reflectisquen els valors que es pretenen promoure.
Uns mitjans adequats per a la consecució dels objectius, que garantisquen la sostenibilitat de l’organització.
Unes relacions entre les persones membres basades en l’horitzontalitat i en la lògica cooperativa, que permeten definir clarament els canals de comunicació interna i els rols que cada persona té atribuïts.
Unes relacions externes, que el seu objectiu siga aconseguir un major impacte social del projecte associatiu, i que posen en contacte a l’organització amb la realitat en la qual treballa i amb altres organitzacions amb les quals aprendre i compartir.