El Consell de la Joventut de València participa en la conferència impartida pel politòleg Pablo Simón sobre democràcia local
El president del CJV, Pablo Bottero, va intervindre a la presentació de l’activitat per destacar la tasca del Consell en el foment de la participació juvenil a la ciutat i per reivindicar la importància de projectes com Youth Change València.
El passat divendres va tindre lloc a la Facultat de Geografia i Història la ponència organitzada per la Federació d’Associacions Veïnals de València (FAAVV) amb la col·laboració del CJV, en la qual el professor Pablo Simón va aprofundir en els conceptes de democràcia participativa i en els mecanismes de participació local.
En l’obertura de l’acte, la presidenta de la FAAVV, María José Broseta, va defensar la participació com a eix fonamental del moviment veïnal i les associacions de veïns i veïnes. “D’aquesta manera ens oferim cap als nostres governants, sempre amb voluntat de diàleg, d’escoltar i de ser escoltats, amb propostes i idees per a una ciutat millor, que significa, en definitiva, un món millor”, va destacar Broseta.
A continuació, va intervenir Pablo Bottero, president del Consell de la Joventut de València, per insistir en el gran potencial que té la joventut per transformar la societat mitjançant la seua participació activa, tal i com s’ha posat de manifest amb la recent catàstrofe de la Dana. Malgrat això, “persisteixen alguns reptes: la nostra veu continua sent poc escoltada en els processos de decisió i necessitem més impuls per participar de manera sostinguda”, va remarcar Bottero. A més, ha explicat un dels projectes que s’impulsen des del CJV per revertir aquesta situació: “amb el Youth Change València volem empoderar a les persones joves de la ciutat per analitzar el seu entorn i proposar solucions”.
Una vegada finalitzada la presentació, el politòleg Pablo Simón va prendre la paraula en la ponència titulada “Refenint la democràcia local”. En aquest sentit, va analitzar el context actual de la democràcia espanyola, així com els principals reptes que ha d’afrontar, entre ells, una major eficàcia i diversitat en els processos de participació ciutadana. Simón va destacar també que les societats amb més capital social són més eficients i més cohesionades, principalment a través de les xarxes associatives que incrementen la confiança interpersonal i l’eficàcia política. Així, el politòleg va posar de manifest la importància dels espais comunitaris i públics per teixir aliances veïnals.